Werken op hoogte steeds belangrijker

De basis van veilig en efficiënt werken op hoogte wordt steeds belangrijker. Jaarlijks komen er in de infra- en bouwsector namelijk 10 tot 30 mensen om bij een val.

Werken op hoogte steeds belangrijker

Veilig-werkenDe basis van veilig en efficiënt werken op hoogte wordt steeds belangrijker. Jaarlijks komen er in de infra- en bouwsector namelijk 10 tot 30 mensen om bij een val. Nog eens enkele honderden belanden in het ziekenhuis. Vaak is de werkplek niet veilig genoeg, terwijl er meer mogelijkheden zijn om veiliger te werken dan men misschien kent.

Om meer aandacht te creëren voor werkveiligheid is de Inspectie van het ministerie van SZW (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) gestart met de campagne sluitafmeteenhekje. Het komende jaar gaat deze inspectie meer controles op de werkvloer uitvoeren. Wanneer de situatie onveilig bevonden wordt tijdens een inspectie, kan SZW een boete uitdelen aan het bedrijf. Deze boetes kunnen oplopen van 9.000 tot 18.000 euro.

Ook bij ons staat veilig en efficiënt werken centraal. Zowel voor onze medewerkers als voor onze klanten, relaties en partners. Om deze veiligheid te waarborgen verlenen wij service op hoger niveau met onze hoogwerkersservice. Hiervoor zijn onze hoogwerkers standaard voorzien van een geïsoleerde korf, een 230 Volt voorziening, een grote laadruimte, trekhaak en flitsers volgens de ECER65 richtlijn.

Share:

More Posts

Send Us A Message